arrow
Halal sertifikatlaşdırma qiymət təlimatı Sertifikatlaşma proses axışı Etiraz və şikayət proseduru Halal sertifikatlaşdırmanın dayandırılması, ləğv edilməsi və sertifikasiya sahəsinin məhdudlaşdırılması proseduru İslami iş etikası siyasəti Halal keyfiyyət siyasəti Sertifikatlı müəssislərə dair məlumat Halal uyğunluq sertifikatı və nişanından istifadə təlimatı Halal sertifikatlaşdırma proseduru

Halal sertifikatlaşdırma

Halal sertifikatlaşdırma

"HALAL” uyğunluq sertifikatlaşması qida məhsullarının İslam hüququna uyğun istehsalını və istehlaka hazır olduğunu göstərən xidmət növüdür. Bu xidmət məhsulların müvafiq standart və şərtlər əsasında istehsal edildiyini və etibarlı şəkildə istehlak olunmasını təmin edir.İnstitut tərəfindən uyğunluq sertifikatının təqdim olunması prosesi 4 mərhələdə həyata keçirilir. İlk mərhələdə müştəri tərəfindən müraciət forması və ərizə dolduraraq göndərilir. 

Sonra İnstitutda daxil olan müraciət yoxlanılır, müştəriyə qiymət təklifi və müqavilə göndərilir. “Halal” sertifikatlaşmanının növbəti mərhələsində müştərinin – qida subyektinin və onun obyektinin halal qaydalara uyğunluğu və həmin qida obyektinin qida təhlükəsizliyi idarəetmə sistemi qiymətləndirilir. Sonda qiymətləndirmə prosseslərinin nəticəsinə əsasən, obyekt “Halal” standartının tələblərinə cavab verdiyi təqdirdə, Sertifikatlaşma komitəsinin rəyi əsasında qida subyektinə etibarlılıq müddəti 3 (üç) il olan “HALAL” uyğunluq sertifikatı təqdim edilir. Ümumilikdə sertifikatlaşmaya sərf olunan müddət, müraciət edən qida subyektinin növündən, fəaliyyət istiqamətindən, proseslərin və qida təhlükəsizliyi idarəetmə sisteminin mürəkkəbliyindən asılı olaraq dəyişilə bilməkdədir. 

Hal-hazırda, İnstitut tərəfindən “OIC/SMIIC-1:2019 Halal qidaya dair ümumi tələblər” standartı üzrə halal sertifikatlaşma prosesi isə 4 kateqoriya üzrə aparılır. Bu kateqoriyalar iri və xırdabuynuzlu heyvanların və ev quşlarının kəsimi, balıq və dəniz məhsullarının emalı, süd və süd məhsulları yumurta və yumurta məhsullarını, eyni zamanda emal edilmiş ət və ət məhsullarını əhatə edir. Beləliklə, AQTİ-nin həyata keçirdiyi halal sertifikatlaşma beynəlxalq səviyyədə tanınan və etibarlı sertifikatlaşma xidməti olaraq fəaliyyət göstərməkdədir

Kalkulyator

Filial sayı

10

Müəssisənin ümumi işçi sayı

200

Müəssisədə HACCP-KNN sayı

200

Məhsul çeşidlərinin sayı

10
Seç
  • Seç
  • C1. Halal kəsim (kəsim və qablaşdırma daxil olmaqla iribuynuzlu/xırdabuynuzlu heyvanlardan əldə edilən çiy ət (kəsimxana)) və iribuynuzlu/xırdabuynuzlu heyvanlardan əldə edilən təzə, soyudulmuş, dondurulmuş, dərin dondurulmuş ət.
  • C1.Halal kəsim (kəsim və qablaşdırma daxil olmaqla ev quşları heyvanlarından əldə edilən çiy ət (kəsimxana)) və ev quşları heyvanlarından əldə edilən təzə, soyudulmuş, dondurulmuş, dərin dondurulmuş ət.
  • C1. Ev quşları, iribuynuzlu/xırdabuynuzlu heyvanların emal olunmuş/istilik emalından keçmiş ət məhsulları (qablaşdırmanı da əhatə edən yumurta məhsulları daxil olmaqla) və qablaşdırmanı əhatə edən balıq və balıq məhsulları (kürü, suşi və s. məhsullar).
  • C1. Qablaşdırmanı da əhatə edən süd və süd məhsulları: təzə və uzunömürlü süd məhsulları
Seç
  • Seç
  • Çox yüksək - digər məhsul qruplarında təsnif olunmayan kimyəvi və əczaçılıq məhsullarının istehsalı, emal olunmuş ət məhsulları, geni dəyişdirilmiş məhsullar, qida əlavələri, bio mədəniyyətlər, kosmetik, emal vasitələri və mikroorqanizmlər.
  • Yüksək - ətin və quşların kəsilməsi; pendir məhsulları; peçenye; qəlyənaltılar; yağ; içkilər; otellər; restaranlar; qida əlavələri; təmizləmə agentləri; qablaşdırma materialı; tekstil
  • Orta - süd məhsulları; balıq məhsulları; yumurta məhsulları; arıçılıq; ədviyyatlar; bağçılıq məhsulları; konservləşdirilmiş meyvələr; konservləşdirilmiş tərəvəzlər; konservləşdirilmiş məhsullar; makaron; qənd; heyvan yemi; balıq yemi; su təchizatı; məhsulun inkişafı; proses və avadanlıq; baytarlıq xidmətləri; texnoloji avadanlıq; satış maşını; dəri məhsullarının emalı
  • Zəif - balıq; yumurta istehsalı; süd istehsalı; balıqçılıq; ovçuluq; meyvələr; tərəvəzlər; taxıl; təzə meyvə və təzə şirə; içməli su; un; duz; pərakəndə satış yerləri; mağaza; topdan satış; logistika və anbar
Seç
  • İlkin qiymətləndirmə
  • İllik qiymətləndirmə
  • Təkrar qiymətləndirmə
Sertifikatlaşmaya sərf olunacaq müddət:
0 adam/gün
Sertifikatlaşmanın yekun məbləği

"HALAL" Sertifikatlaşma üzrə ilkin, illik və təkrar qiymətləndirmə rüsumları - "T-004 nömrəli 'Halal sertifikatlaşdırma qiymət təlimatı' sənədində qeyd edilmişdir. Qiymətlərə laborator müayinə xərcləri və qiymətləndirmə qrupunun ezamiyyə və qonaqlama xərcləri daxil deyildir.

"HALAL" Sertifikatlaşdırma üzrə xidmət kalkulyatorunda əks olunmuş məbləğ sənədlərin təhlili və qeyd edilən məlumatların düzgünlüyü yoxlanıldıqdan sonra etibarlı hesab edilə bilər.

"Halal" sertifikatlaşma xidməti üzrə kalkulyator "Tm = TY + TH + (TYM+ TYi)*CC" düsturuna əsasən hesablanılır.

Halal sertifikatlaşdırma
close
Ərizə nümunəsi (yüklə):
CAPTCHA
close
~